20 lifehacking websites om je leven te upgraden (deel 1)

73 Flares 73 Flares ×

Websites over zelfontwikkeling

Breng jij ook een groot deel van je tijd door op sociale media? Dan is je vast niet ontgaan dat Twitter en Facebook soms behoorlijk verslavend kan zijn. Het begint met een vluchtige blik op je timeline en voor je het weet ben je een uur verder zonder bijster productief te zijn geweest. Hoewel sociale media wel degelijk bijdraagt aan gezonde discussies en van tijd tot tijd als primaire bron van nieuws, kennis en inspiratie dient, weerhoudt het velen van ons tegelijkertijd ervan om iets nuttigs te doen met onze beschikbare tijd.

Lifehackers onderscheiden zich echter van het gros doordat zij enerzijds slim gebruik maken van de voordelen die sociale media te bieden heeft, maar anderzijds geen onnodige tijd en energie verspillen aan dit soort sociale platformen. Een lifehacker is immers voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zijn of haar leven te verbeteren en brengt in dit kader liever tijd door op websites die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling.

In deze serie deel ik de beste lifehacking websites om kennis en inspiratie op te doen, nieuwe vaardigheden te leren en je leven te upgraden.

 


 

1. Coursera

 

Coursera lifehacking website

 

Coursera biedt MOOC’s (Massive Open Online Courses) van honderden gerenommeerde instellingen en bekende professoren. Samen met een enorme online community kun je op Coursera eersteklas opleidingen volgen over een breed scala aan onderwerpen, waardoor je een solide achtergrond ontwikkelt in ieder vakgebied van je interesse, van ondernemerschap tot informatica en van datawetenschap tot geschiedenis.

 

2. edX

 

edX lifehacking website

 

edX is een ander MOOC- platform waar je online cursussen kunt volgen van de beste universiteiten ter wereld. Het werd gestart als een joint venture door MIT en Harvard University. Net als Coursera biedt ook edX honderden eersteklas cursussen in verschillende vakgebieden.

 

3. Udemy

 

Udemy lifehacking website

 

Udemy is ook een MOOC aanbieder, maar in tegenstelling tot academische MOOC websites als Coursera en edX, richt Udemy zich op het leren van vaardigheden. Het is eigenlijk meer een marktplaats voor online leren, waar verschillende deskundigen lessen aanbieden over bijvoorbeeld fotografie, het spelen van een instrument of het bouwen van een website.

 

4. Khan Academy

 

Khan Academy lifehacking website

 

Op Khan Academy krijg je toegang tot een brede bibliotheek van interactieve content over bijna ieder denkbaar onderwerp. Je kunt over deze onderwerpen leren door middel van prachtige video’s, maar je hebt ook de mogelijkheid om regelmatig te oefenen en je voortgang bij te houden.

 

5. Quora

 

Quora lifehacking website

 

Quora is een vraag-antwoord-platform waar je bijna alles wat je wilt weten over een bepaald onderwerp kunt vragen aan experts, deskundigen en specialisten op dat gebied. In tegenstelling tot soortelijke websites zijn op Quora de gebruikersprofielen van de experts authentiek en worden de vragen en antwoorden beheerd op basis van hun unieke karakter en relevantie.

 

6. eHow

 

eHow lifehacking website

 

eHow leert je stap-voor-stap een breed scala aan vaardigheden over verschillende onderwerpen. De content wordt gecreëerd door een team van deskundigen die je alles leren van het bereiden van gerechten tot het maken van je eigen tuinmeubilair.

 

7. WikiHow

 

WikiHow lifehacking website

 

WikiHow is nog zo’n how-to website die ons leert hoe we dingen op een georganiseerde manier kunnen doen, maar in tegenstelling tot eHow is de site gemodelleerd als een wiki. Bij eHow worden de medewerkers betaald voor het maken van de gidsen, maar op WikiHow kan iedere bezoeker met verstand van zaken zelf een gids maken, bewerken en wijzigen.

 

8. HowStuffWorks

 

HowStuffWorks lifehacking website

 

HowStuffWorks is een boeiende blog dat je in staat stelt om je horizon te verbreden door het aanbieden van unieke en interessante artikelen over een breed scala aan onderwerpen. Vaak gaat het op HowStuffWorks over zaken waar nog niet bijster veel over is geschreven, zoals therapeutische hypothermie en robotchirurgie, om maar iets te noemen.

 

9. TED

 

TED lifehacking website

 

De missie van TED is naar eigen zeggen het verspreiden van ideeën die het waard zijn om verspreid te worden. Het platform beschikt dan ook over gerenommeerde experts in hun vakgebied, die hun ideeën, visies en ervaringen delen door middel van video gesprekken, de zogenaamde TED Talks. Het bekijken van deze gesprekken is een geweldige manier om jezelf snel en moeiteloos kennis te laten maken met nieuwe concepten. Bovendien helpen deze boeiende TED Talks om nieuwe inzichten en perspectieven te ontwikkelen.

 

10. Lumosity

 

Lumosity lifehacking website

 

Lumosity is een geweldige website om je mentale vermogen te verbeteren. Zo kun je met leuke (en verslavende!) spellen  je geheugen, concentratievermogen en analytische vaardigheden verbeteren. Lumosity biedt ook persoonlijke programma’s om de trainingen te herstructureren naar je persoonlijke wensen en behoeften.

 

Bron:   Lifehack

 

 

Sluit je aan als Powerbytez insider!

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

73 Flares Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 72 Google+ 1 73 Flares ×

Powerbytez nieuwsbrief (1)

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

Bewaren

Bewaren

Kennis en inspiratie op een presenteerblaadje in mijn inbox? Waarom niet!