De 10 grote krachten voor succes volgens Jim Rohn

36 Flares 36 Flares ×

Jim Rohn 10 krachten

Jim Rohn is een van de meest boeiende figuren die ik ooit in mijn leven heb horen spreken. Zijn inspirerende boeken en indrukwekkende seminars hebben me doen beseffen dat het leven niet iets is dat je overkomt terwijl je andere plannen maakt, zoals vaak wordt beweerd. Jim Rohn leerde me als geen ander dat wanneer je jezelf voortdurend blijft ontwikkelen, je in staat bent om je leven sturing te geven.

In de jaren 50 en 60 was Rohn een succesvol ondernemer. In 1963 gaf hij zijn eerste openbare seminar over zijn weg naar het succes, getiteld ‘Van boerenjongen tot Beverly Hills’. Al snel werd Rohn door verschillende vooraanstaande bedrijven uitgenodigd om lezingen te geven en in de veertig jaar erna groeide Rohn uit tot een van de meest toonaangevende business coaches en motiverende sprekers ter wereld. In zijn carrière gaf Rohn meer dan 6000 seminars voor maar liefst 4 miljoen mensen. Tevens schreef hij vele bestsellers waarin hij zijn filosofie over zelfontwikkeling, leiderschap, ondernemerschap en succes uit de doeken doet.

 

Tien grote krachten

De unieke combinatie van Rohn’s persoonlijke stijl en zijn boodschap zijn een grote inspiratie voor hedendaagse ondernemers, marketeers en business coaches op zoek naar het grote succes. Volgens Rohn zijn er tien grote ‘krachten’ die je moet bezitten als je succesvol wilt zijn in je leven. Neem even 5 minuten de tijd om ze rustig door te nemen, maar bekijk ook zeker de video om Rohn’s unieke motiverende vertelstijl te ervaren!

 

 

1. Doelstelling

“We hebben een doelstelling nodig in ons leven. Iets om voor te gaan; iets van betekenis; iets dat ons de toekomst in trekt. Sommige mensen worden altijd teruggetrokken naar het verleden. Wanneer je een lijst hebt met doelstellingen in je leven, trekt het je door allerlei uitdagingen en moeilijkheden de toekomst in. Als je niet beschikt over een sterk doel voor de toekomst is het eenvoudig om opgeslokt te worden door een slechte dag of door een slechte maand. Hoe dynamischer het doel is, hoe sterker het je vooruit trekt.”

….

….

2.  Zelfvertrouwen

“Zelfvertrouwen komt voort uit je goed voelen over jezelf. Een van de beste manieren om je goed te voelen over jezelf is door aan het einde van de dag te weten dat je je best hebt gedaan. Aan het einde van de dagen dat je niet voorbij bent gegaan aan de kleine dagelijkse disciplines, begint zelfvertrouwen te stijgen. Je weet dan dat als je een goede dag als deze kunt hebben, je de volgende dag nog zo een kunt hebben. En die dagen worden weken, de weken worden maanden en de maanden worden een krachtig jaar. De bereidheid om alles te doen wat nodig is om iets te bereiken zal een ongelooflijk zelfvertrouwen ontwikkelen.”

 ….

….

 

 3. Enthousiasme

“Enthousiasme dat het meest krachtig is en echt van invloed op mensen, is enthousiasme van binnenuit. Het is het enthousiasme dat je diep van binnen voelt, dat echt motiveert je om het beste uit jezelf naar boven te halen.”

….

….

4. Deskundigheid

“Deskundigheid komt voort uit het willen uitblinken in alle benodigde vaardigheden en het genoegen nemen met niets minder dan een uitstekende prestatie. Als je bereid bent om de beste te zijn in je vakgebied, als je bereid bent om van jezelf uitmuntendheid in vaardigheden te verlangen, om de beste te zijn die je mogelijk kunt zijn, begint je deskundigheid te stijgen.”

….

….

 

5. Voorbereiding

“Een groot deel van ons leven bestaat uit het treffen van voorbereidingen. Dit komt omdat het tijd kost om dingen voor te bereiden. Voorbereiding betekent dat je dingen serieus neemt. Voorbereiding is belangrijk, maar de meest essentiële vorm van voorbereiding is jezelf voorbereiden op succes. Het leven houdt er schijnbaar niet van om succes te verspillen aan mensen die er niet op voorbereid zijn. Vergeet niet dat het leven niet is bedoeld om ons te geven wat we willen, of zelfs wat we nodig hebben. Het leven is bedoeld om ons te geven wat we verdienen. Bedenk wat je kunt doen om jezelf klaar te maken voor uitdagingen en kansen, maar ook voor vermogen. Streef niet alleen naar vermogen, maar bereid je er ook op voor.”

 ….

….

succes tips

 …

6. Zelfredzaamheid

“Zelfredzaamheid betekent dat je vooral naar jezelf kijkt. Het is leuk als mensen je dingen geven, maar je moet in de eerste plaats op jezelf vertrouwen. Uiteindelijk ben jij de persoon die verantwoordelijk is. Leer om in de eerste plaats te vertrouwen op jezelf, zodat je nooit over anderen hoeft te klagen en jezelf nooit naar anderen toe hoeft te verantwoorden.”

 ….

….

 

7. Imago

“Het is heel belangrijk hoe andere mensen naar je kijken. Als mensen je niet zien als een leider, is de kans groot dat ze geen aandacht aan je besteden. Als ze je niet zien als iemand die controle heeft, is de kans groot dat ze geen vertrouwen hebben. Als ze je niet zien als wetend waar je naartoe gaat, zullen ze waarschijnlijk niet volgen. Maar als je het imago hebt van iemand die de leiding heeft, zullen de mensen dat zien. Je zult andere mensen aantrekken, want mensen zijn graag in de buurt van diegenen die de touwtjes in handen hebben. Het belangrijkste soort imago is echter het beeld van jezelf. Je moet het soort zelfbeeld ontwikkelen dat je voortdurend probeert om het beste uit jezelf naar boven te halen.”

 ….

….

8. Karakter

“Karakter heeft betrekking op het worden van een persoon van hoge waarden, een persoon van principes, een persoon van eerlijkheid, een persoon die respect verdient. Het is belangrijk om het soort karakter te ontwikkelen waardoor mensen je zien als oprecht en eerlijk; iemand die bereid is om behulpzaam te zijn en te doen wat juist is.”

 ….

….

 

9. Zelfdiscipline

“Zelfdiscipline komt voort uit het besef van hoe groot jouw inbreng is in het totaal van de werkzaamheden. Het is erg belangrijk voor elk persoon in een team van mensen om de zelfdiscipline te ontwikkelen om hun steentje naar best vermogen bij te dragen.”

 ….

….

10. Buitengewone prestatie

“Deze laatste kracht heeft betrekking op het verlangen van jezelf van niets minder dan uitstekende resultaten. Als je uitzonderlijk wilt leven, moet je uitzonderlijk zijn. Als je een uitzonderlijk inkomen wilt, moet je uitzonderlijke dingen doen. Als je een uitzonderlijk vermogen wilt, moet je moet voldoen aan de eisen van wat er nodig is om dat vermogen te bezitten.”

 ….

….

 

Don’t miss the next byte; sluit je aan als insider!

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

36 Flares Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 35 Google+ 1 36 Flares ×

Powerbytez nieuwsbrief (1)

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

Bewaren

Bewaren

Kennis en inspiratie op een presenteerblaadje in mijn inbox? Waarom niet!