De 6 regels voor succes volgens Arnold Schwarzenegger

32 Flares 32 Flares ×

Arnold Schwarzenegger 6 regels voor succes

Wie had indertijd kunnen vermoeden dat een boerenjongen uit een Oostenrijks dorp, met een bijna onuitspreekbare achternaam en een lachwekkend accent, ooit een van de meest succesvolle bodybuilders aller tijden zou worden. Arnold Schwarzenegger flikte het. Tussen 1970 en 1980 domineerde de Oostenrijkse eik de sport van het concurrerende bodybuilding. Schwarzenegger won maar liefst vijf Mr. Universe titels en zeven Mr. Olympia titels, genereerde een nieuw internationaal publiek voor bodybuilding en bouwde zo een succesvol zakenimperium rondom de sport.

Wat voor anderen een levensdoel op zich zou zijn, was voor Schwarzenegger slechts een opstapje naar grotere hoogten. In de jaren 80 en 90 groeide de uit de kluiten gewassen Oostenrijker uit tot een van de grootste en best betaalde actiesterren van Hollywood. Schwarzenegger speelde in kaskrakers als Total Recall, Predator, True Lies en Terminator; een van de meest winstgevende film franchises in de geschiedenis. Tevens trouwde hij in 1986 tot ieders verbazing met een lid van de prestigieuze Kennedy familie.

 

Drie maal naar de top

Na de opnames van Terminator 3 besloot Schwarzenegger dat het tijd was voor nog een carrière switch en stelde hij zich verkiesbaar als gouverneur van Californië. Tussen 2003 en 2010 bekleedde hij vervolgens de hoogst haalbare politieke positie in de VS voor iemand van buitenlandse komaf. Sinds 2010 kunnen liefhebbers van actiefilms Schwarzenegger weer bewonderen op het witte doek. Misschien nog wel interessanter is dat hij na zijn politieke carrière regelmatig lezingen en seminars geeft over zijn weg naar het succes. Want ook al werd Schwarzenegger nooit geroemd vanwege zijn uitmuntende acteerprestaties, hij wist wel degelijk in drie totaal verschillende gebieden de absolute top te bereiken. Zelf is Schwarzenegger er van overtuigd dat iedereen de top kan bereiken die zich houdt aan zijn 6 gouden regels voor een succesvol leven. En let’s face it, Arnie kan het weten!

 

 

1. Vertrouw op jezelf

“Veel jonge mensen worden door hun ouders en leraren overladen met goed bedoelde adviezen. Het belangrijkste is om diep in jezelf te graven en je af te vragen: wie wil jíj zijn? Niet ‘wat’, maar ‘wie’. Ik heb het over voor jezelf uitzoeken wat je gelukkig maakt, hoe gek het ook mag klinken voor andere mensen. Vertrouw op jezelf, ongeacht wat anderen denken.”

….

….

2. Breek de regels

“We hebben zo veel regels in het leven over van alles en nog wat. Ik zeg: breek de regels! Niet de wet, maar de regels. Mijn vrouw heeft een t-shirt waarop staat: ‘vrouwen die zich goed gedragen schrijven zelden geschiedenis’. Hetzelfde geldt voor mannen. Het is onmogelijk om een origineel en onafhankelijk denkend persoon te zijn als je je altijd goed gedraagt en nooit bereid bent om de regels te breken. Je moet buiten de kaders denken. De enige manier waarop ik ooit ergens ben gekomen is door het breken van een aantal van de regels. Luister nooit naar iemand die zegt dat je niet iets niet kunt doen vanwege de regels.”

 ….

….

 

3. Ben niet bang om te falen

“Bij alles wat ik ooit heb ondernomen was ik altijd bereid om te falen. Je kunt niet altijd winnen, maar je mag nooit bang zijn voor het nemen van beslissingen. Je kunt je niet laten verlammen door angst om te falen, want dan zul je jezelf nooit vooruit duwen. Als je jezelf vooruit blijft duwen omdat je in jezelf en in je visie gelooft en je weet dat dit de juiste keuze is, zal succes vanzelf komen. Dus ben niet bang om te falen.”

 ….

….

4. Luister niet naar de ‘nee’ schudders

“Hoe vaak heb je mensen niet horen zeggen dat je iets niet kunt doen; dat iets nog nooit is gedaan? Ik houd ervan als mensen zeggen dat iets nooit eerder is gedaan, want als ik het dan doe ben ik de eerste die het heeft gedaan! Dus besteed geen aandacht aan mensen die zeggen dat iets niet kan. Accepteer geen nee als antwoord. Stel je voor dat Bill Gates was gestopt toen mensen zeiden ‘het is nog nooit gedaan’. Hetzelfde geldt voor Barrack Obama; stel je voor dat hij naar de ‘nee’ schudders had geluisterd. Als ik naar de ‘nee’ schudders had geluisterd, zou ik nu nog steeds aan het jodelen zijn in de Oostenrijkse Alpen.”

 ….

….

 

5. Werk je uit de naad

“Dit is de belangrijkste regel van allemaal. Je wilt niet falen doordat je niet hard genoeg werkte. Ik wilde nooit een wedstrijd of een verkiezing verliezen doordat ik niet hard genoeg werkte. Ik heb altijd geloofd in het principe van geen middel onbeproefd laten. Muhammad Ali, een van mijn grote helden, deed een grote uitspraak in de jaren zeventig toen hem werd gevraagd hoeveel sit-ups hij deed. Hij zei: ‘Ik tel mijn sit-ups niet. Ik begin pas met tellen wanneer ik de pijn begin te voelen.’  Zo is het met alles: no pain, no gain.”

“Het is belangrijk om plezier te hebben in het leven. Maar wanneer je ergens aan het feesten bent, onthoud dan dat er iemand op hetzelfde moment hard aan het werk is. Iemand wordt op het zelfde moment steeds slimmer. Als je wilt winnen is er absoluut geen manier om hard werk te omzeilen. Ik zeg altijd; er zitten 24 uur in een dag, ik slaap zes uur, dus ik heb 18 uur over. Ik weet dat sommigen nu zeggen: ik slaap acht uur per dag! Gewoon sneller slapen, zou ik adviseren. Onthoud dat je de ladder naar succes niet kunt beklimmen met je handen in je broekzak.”

 ….

….

6. Geef terug

“Ongeacht het pad dat je neemt in je leven, je moet altijd de tijd vinden om iets terug te geven. Geef iets terug aan je wijk, je gemeente of je land. Neem van mij aan dat mensen een reikende hand bieden meer voldoening zal brengen dan al het andere je dat ooit hebt gedaan.”

 ….

 ….

Don’t miss the next byte; sluit je aan als insider!

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

32 Flares Facebook 0 Twitter 0 LinkedIn 30 Google+ 2 32 Flares ×

Powerbytez nieuwsbrief (1)

Als PowerBytez insider lees je nieuwste artikelen altijd als aller eerste. Hierdoor loop je telkens één stap voor op de rest! Ook ding je mee naar gratis e-books en e-courses. Don't miss the next byte!


• je ontvangt nooit meer dan één bericht per week
• je kunt op ieder moment weer uitschrijven
• dit formulier wordt vertrouwelijk behandeld

Bewaren

Bewaren

Kennis en inspiratie op een presenteerblaadje in mijn inbox? Waarom niet!